Om Kristin

Home Om Kristin

Journalist og forfatter Kristin Flood er oppvokst i Norge med norsk far og italiensk mor. Hun har jobbet i 25 år i norsk presse og utgitt flere bøker om personlig utvikling. Hennes journalistiske karriere begynte på 1980-tallet på desken i VG, deretter som radioreporter i NRK radio og i Aftenpostens Radioavis. Midt på 1980-tallet fikk hun jobb som skrivende journalist i Aftenpostens helse- og sosialredaksjon. På 1990-tallet flyttet hun til Italia og etablerte seg som frilansjournalist i Venezia. I en årrekke jobbet hun som stringer for Aftenposten fra Italia. Hun skriver også reportasjer for andre norske aviser og blader.

I 1992 kom hennes første bok ”Utenfor allfarvei – samtaler om gåtene i oss” (Tano Aschehoug), en samling dialoger med norske ny-tenkere. I boken presenterer hver av dem sitt utradisjonelle virkelighetssyn. Ti år senere kom boken ''Amor Fati, om å elske sin skjebne''. Den ble utgitt i på Cappelens Forlag og ble en bestselger i sin genre. Boken var en av de første i Norge som beskrev hvordan man gjennom det å bli mer oppmerksom kunne oppnå større selvinnsikt.

I 2002 begynte Kristin å holde skrivekurs i Norge. Sammen med forfatterkollega Merle Levin utviklet de en metode som kombinerer kreativ skriving og et arbeid med personlig utvikling. Skrivekursene heter ”Skriv deg innover” og har blitt holdt i flere byer over hele Norge.

I 2004 ble "Amor Fati" utgitt på Borgen Forlag i Danmark.

I 2005 kom boken "Rom for stillhet" (Cappelens Forlag). I kjølvannet av utgivelsen begynte hun og kollega Merle Levin å arrangere stillhetsretreater på et aktivt kloster i Italia. Arbeidet med meditasjon og fordypning i stillhet er basert på Kristins egne 25 år lange meditasjonserfaring og på erfaringen med stillhetsretreater på kloster. Siden 1980-tallet har hun arbeidet kontinuerlig med sin personlige og åndelige utvikling, både individuelt gjennom daglig meditasjon og i ulike grupper, blant annet Diamond Logos/Ridhwan School.

I 2009 kom boken "Jakten på en annen rikdom, i Frans av Assisis fotspor" (J.M. Stenersens Forlag) etter tre års research om den italienske middeladerhelgen. Boken er skrevet som en historie om en kvinne som ønsker å finne svar på hva den berømte helgen kan fortelle oss i vår tid.

I 2014 ble ”Amor Fati” og ”Rom for stillhet” utgitt i nye og reviderte utgaver (CappelenDamm).

I 2015 ble "Nærvær - hvordan jeg fant min indre hvileplass" utgitt på CappelenDamm.
I 2015 kom ”Amor Fati” ut i Italia på Crisalide forlag.

I 2017 ble "Rom for stillhet" utgitt i nyrevidert 4.utgave.

Kristin er i dag bosatt i Venezia.