Om Kristin

Home Om Kristin

Journalist og forfatter Kristin Flood er oppvokst i Norge med norsk far og italiensk mor. Hun har jobbet i 25 år i norsk presse og utgitt flere bøker om personlig utvikling. Hennes journalistiske karriere begynte på 1980-tallet på desken i VG, deretter som radioreporter i NRK radio og i Aftenpostens Radioavis. Midt på 1980-tallet fikk hun jobb som skrivende journalist i Aftenpostens helse- og sosialredaksjon. På 1990-tallet flyttet hun til Italia og etablerte seg som frilansjournalist i Venezia. I en årrekke jobbet hun som stringer for Aftenposten fra Italia. Hun skriver også reportasjer for andre norske aviser og blader.

I 1992 kom hennes første bok ”Utenfor allfarvei – samtaler om gåtene i oss” (Tano Aschehoug), en samling dialoger med norske ny-tenkere. I boken presenterer hver av dem sitt utradisjonelle virkelighetssyn. Ti år senere kom boken ''Amor Fati, om å elske sin skjebne''. Den ble utgitt i på Cappelens Forlag og ble en bestselger i sin genre. Boken var en av de første i Norge som beskrev hvordan man gjennom det å bli mer oppmerksom kunne oppnå større selvinnsikt.

I 2002 begynte Kristin å holde skrivekurs i Norge. Sammen med forfatterkollega Merle Levin utviklet de en metode som kombinerer kreativ skriving og et arbeid med personlig utvikling. Skrivekursene heter ”Skriv deg innover” og holdes over hele Norge. Siden 2005 har hun holdt stillhetsretreater på et kloster i Italia. Nå holder hun også retreater på Nøsen Yogasenter i Valdres.

I 2004 ble "Amor Fati" utgitt på Borgen Forlag i Danmark.

I 2005 kom boken "Rom for stillhet" (Cappelens Forlag). I kjølvannet av utgivelsen begynte hun og kollega Merle Levin å arrangere stillhetsretreater på et aktivt kloster i Italia. Arbeidet med meditasjon og fordypning i stillhet er basert på Kristins egne 25 år lange meditasjonserfaring og på erfaringen med stillhetsretreater på kloster. Siden 1980-tallet har hun arbeidet kontinuerlig med sin personlige og åndelige utvikling, både individuelt gjennom daglig meditasjon og i ulike grupper, blant annet Diamond Logos/Ridhwan School.

I 2009 kom boken "Jakten på en annen rikdom, i Frans av Assisis fotspor" (J.M. Stenersens Forlag) etter tre års research om den italienske middeladerhelgen. Boken er skrevet som en historie om en kvinne som ønsker å finne svar på hva den berømte helgen kan fortelle oss i vår tid.

I 2014 ble ”Amor Fati” og ”Rom for stillhet” utgitt i nye og reviderte utgaver (CappelenDamm).

I 2015 ble "Nærvær - hvordan jeg fant min indre hvileplass" utgitt på CappelenDamm.
I 2015 kom ”Amor Fati” ut i Italia på Crisalide forlag.

I 2017 ble "Rom for stillhet" utgitt i nyrevidert 4.utgave.

I 2020 kom boken hennes ‘Nærvær’ i pocketutgave.
I 2021 ga hun ut en popularisering av Dante Alighieris verk 'Inferno', på rim på bokmål. Det er første gang det utgis en lettlest versjon i Norge av klassikeren fra 1300-tallet.